Successful delivery of this prestigious Eaton Square project

Grangewood are pleased to announce the successful completion of this high profile full refurbishment and re-configuration project on behalf of a Private Client for this landmark Grade II listed house in Eaton Square, Belgravia.

Grangewood has worked closely with both Grosvenor and the design team to deliver this extraordinary home, which comprises five floors plus a basement and adjoining mews house.

 

Originally built for the Duke of Westminster the house has been reconfigured internally and completely refurbished by Grangewood with specialist and bespoke finishes and installations throughout.

Our team have been responsible for all conservation and restoration works, inside and outside the building, including the installation of a ‘Winter Garden’ located on the roof of the mews house complete with a sliding roof.

Making an entrance

The sympathetic restoration of this stunning entrance hall to this magnificent residence, entailed the installation of Quartzite Silver and white Macubas marble,  hand selected in Italy by the client and laid in a complex geometric design.

The embellishments surrounding the door frames were restored in fibrous plaster and then gilded in 22 carat moon gold.

Bespoke Saligo mirrors were framed in the newly installed timber moulding with co-ordinated cut-outs for period luminaries.

Restoration of this stunning stone staircase stretching over all five floors .

The original Portland stone staircase was sympathetically restored, all Portland stone treads and risers were cleaned and repaired where required, a new dado rail was fabricated from a mix of fibrous and timber for the swooping curves along the staircase , and then decorated and gilded with 22 carat moon gold.

The original oak handrail was completely stripped back, restored and French polished.

The dado panel received a specialist Gesso decorative finish which included newly formed  panels decorated with stretched silk from ground to first floor.

Renovation of original Glass Atrium

Situated above the original Portland stone staircase,  this original period feature was again sympathetically restored, works included stripping back of all original glazing, the installation of new translucent glass, new decorative mouldings to the perimeter of the roundel and linear LED’s were fitted to illuminate the glazing at night.

Installation of bespoke lighting.

Construction of additional structural support framework in readiness for the bespoke Crystal Chandeliers and lighting soultions throughout the property, controlled and operated by the Crestron and Lutron Systems.