90% new, 10% original mews terrace

This three bedroomed, three storey terraced mews house in the heart of Belgravia’s conservation area was built around 1850 as a hay store and stable.

Our brief was to retain the building’s façade, footprint and load- bearing walls and create a bespoke residence, in association with developer and designer March & White, from the 10% of the original structure that was left.

New top floor with expansive glass

We started by removing the existing roof terrace and installing a new floor with a mansard roof, as well as a garage.

Our team created the completely glazed wall which can be folded away to blur the lines between indoor and outdoor space. Grangewood also installed the steel, cantilevered and backlit staircase with a full height glass balustrade running up through its entire centre.

New living room and steel cantilevered staircase

The kitchen was created with a working fireplace inside a handmade, antiqued bronze glass wall and a handmade worktop featuring a unique surface by specialist company Page Lacquers.

Working fireplace in handmade glass wall